Coaching in de natuur

Coaching, omdat het leuk is! En nuttig. En verdiepend. En, en, en…

Maar ik wil bovenal ook dat je er lol aan beleeft. En dat kan echt. Naar jezelf kijken, buiten, met mijn hulp, werkt vaak relativerend. Dat brengt direct al lucht en maakt dat niet om de hete brei heen draaien best te dragen is!

Een sessie natuurcoaching duurt ongeveer anderhalf uur. De natuur speelt haar rollen als helende, rustgevende en voedende omgeving, en als bron van metaforen en symbolen.

We nemen de tijd om te wandelen, praten, verstillen en verdiepen.

In de buitenlucht.

Bel of mail me vrijblijvend. Gewoon doen 😉

Natuur coaching slotsessie
Natuur coaching sessie

Een natuurcoachingstraject

Hieronder kun je een indruk krijgen van een traject natuurcoaching/wandelcoaching. Het is niet in steen gehouwen! Alles is in beweging tenslotte. En bovendien kan één sessie, of twee, soms ook al genoeg helderheid brengen om weer verder te kunnen. 

  1. Eerste kennismaking per telefoon of email. Geen kosten uiteraard.
  2. Intake/kennismaking, sessie 1
    Dit is zowel een kennismaking als een volledige coaching sessie waarin we je situatie verkennen en kijken of we verder gaan samen. Besluit je niet verder te gaan, dan reken ik € 65,-.
  3. Sessie 2
    Onderzoeken van je coachvraag; precies kijken waar het om gaat. En een eerste blik werpen op het ‘gat’ tussen je verlangen en je huidige situatie. Waarom ben je nog niet waar je wilt zijn?
  4. Sessie 3
    Verder onderzoek naar de obstakels die je beletten om daar te komen waar je graag wilt zijn. En in beweging brengen van wat je belemmert naar wat er kan stromen.
  5. Sessie 4
    Je zielskwaliteiten (van nature aanwezige kwaliteiten) en andere ondersteunende middelen inventariseren en je eigen maken. Hier wordt je blij van!
  6. Sessie 5
    Een praktische vertaalslag maken naar hoe je na de coaching verder kunt, hoe je inzichten kunt integreren in je leven.
  7. Terugkoppeling (facultatief)
    Na een maand of twee telefonisch of via email terugkijken naar hoe het tot dan met je voornemen is gegaan.
  8. Vliegen
    Ik ben paraglider-tandempiloot. Als het je aanspreekt kunnen we de coaching op bijzondere wijze afsluiten met een vlucht boven Nederland (april-september). Aan een lier worden we tot maximaal een meter of 500 opgetrokken. Langzaam zweven we in een paar minuten weer naar beneden. Met wat geluk vinden we onderweg wat thermiek waarmee we hoogte kunnen winnen en de vlucht verlengen.

Locaties

  • Landgoed Vosbergen bij Eelde, goed met bus en fiets bereikbaar vanuit Groningen, mooi gemengd en gevarieerd bos met vijvers en open plekken. Mijn basis waar ik het meest (prettig) werk.
  • Mensinghebos bij Roden, prachtig bos aan beekdallandschap (zie ook foto hierboven).
  • Stadspark Groningen, vooral praktisch voor Stad Groningers gezien de ligging, wat minder ‘even weg van alles’ en soms iets drukker.
  • Suggesties voor mooie nieuwe locaties zijn welkom!

Tarieven

Particulier en ZZP
Uurtarief € 65,-
Sessie is anderhalf uur. Intake-sessie € 65,-
Vergoeding via bijvoorbeeld de werkgever of uwv is vaak mogelijk!

Zakelijk
Tarieven in overleg
voor medewerkers van bedrijven
Werkgever wil vaak (deel) vergoeden.