Privé reisgenoot

Je wilt op reis en in je eentje komt het er niet van? Als privé reisgenoot maak ik het voor je mogelijk!

Of het nou die ene bijzondere reis is die je altijd nog wilt maken of je wilt gewoon lekker op vakantie. Mooie natuur beleven. Kunst en cultuur zien. Heilige en/of voor jou spirituele plaatsen bezoeken. Je eigen gang gaan en je eigen bestemmingen kiezen. Jouw tempo en gevoel volgen. Niet aan het stramien van een groepsreis vastzitten. Samen voelt het veiliger voor je. Gezelliger. Kortom, alleen reizen is om wat voor reden dan ook geen optie of voorkeur? Laten we dan eens kennismaken.

Bijvoorbeeld
Drie weken heb ik door Peru gereisd met een vrouw van 76 die zich emotioneel en spiritueel sterk verbonden voelt met plekken daar die ze daar wilde bezoeken.
Zij heeft verschillende redenen om mij mee te vragen. Om te beginnen is een groepsreis geen optie, omdat zij én alleen specifieke plekken wil bezoeken én dit op haar eigen tempo wil doen. Verder brengt alleen reizen als vrouw buiten de toeristische plekken voor haar te grote risico’s met zich mee en spreekt zij noch Spaans noch Engels goed. Ook was het erg belangrijk voor haar om iemand bij zich te hebben waarbij ze zich veilig voelt om helemaal zichzelf te kunnen zijn. Dit laatste was voor haar extra belangrijk, omdat het een spirituele reis voor haar was, waarin ze een veilige ruimte wilde om eventuele emoties te kunnen uiten en delen.

Heel persoonlijk allemaal, daarom valt het besluit om samen te gaan pas na een uitgebreide verkenning van de wensen en behoeften en kijken wat er mogelijk is in een emailwisseling, een telefoongesprek en een ontmoeting in het midden van het land. En natuurlijk nadat ieder voor zich een klik voelt met de ander om ernaar uit te kijken samen op reis te gaan!

De reis kan op verschillende manieren ontstaan. Voornoemde reis naar Peru had slechts een grove opzet. Vliegen naar Lima, luxe nachtbus naar Noord-Peru en verder bekeken we telkens ter plekke of zij verder wilde trekken of nog blijven, waar we zouden overnachten, welke vorm van transport we namen et cetera.

Uiteraard kan je reis ook van tevoren meer zijn voorbereid of kan een – al dan niet op maat gesneden – reis van een reisorganisatie uitkomst bieden. Zelf heb ik jarenlange ervaring met Travellers wandelreizen, maar ook met SNP heb ik goede ervaringen. Er zijn natuurlijk meer en gespecialiseerde, ook lokale, reisorganisaties wiens hulp beschikbaar is. We kunnen met openbaar vervoer reizen, met (huur)auto, maar ook wandelen is een optie. Dat laatste is zeker op een bestemming als een pelgrimspad zoals bijvoorbeeld die naar Santiago de Compostella een logische keuze. Luxe of eenvoudig overnachten. Wat je wens maar is. Ik pas mij aan jou aan. Voor mij is het een succes als jij het goed hebt.

Een reisbureau ben ik niet. Wel heb ik gedurende twintig jaar groepsreizen begeleid. Deze reizen waren vooral op wandelen en natuur gericht.

Neem gerust vrijblijvend contact met me op als het je aanspreekt.